Κεφαλαλγία τάσεως

Ο κροταφίτης μυς (δεξιός και αριστερός)εκφύεται από την κροταφική χώρα και από την κροταφική περιτονία και καταφύεται στην κάτω γνάθο, εδράζεταιδηλαδή στην περιοχή των κροτάφων.
Με τη ενέργειά του προκαλείται κλείσιμο της κάτω γνάθου. Ρόλος του είναι να συνεπικουρεί στην μάσηση και είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί 17 περίπου λεπτά την ημέρα, στα άτομα όμως που πάσχουν από Υ.Π.Σ.Σ. και σφίγγουν τα δόντια τους λειτουργεί υπερπολλαπλάσιο χρόνο με αποτέλεσμα αρκετές φορές να παθαίνει φλεγμονή (ονομαζόμενη μυοπεριτονιακό σημείο ανάφλεξης – tiger point ) ή και θλάση, στις περιπτώσεις αυτές συσπάται με αποτέλεσμα το άτομο να έχει την αίσθηση πως μια μέγγενη του σφίγγει το κεφάλι, και αισθάνεται έναν ισχυρό πονοκέφαλο, ο οποίος ονομάζεται κεφαλαλγία τάσεως, επειδή δε συνήθως αυτό συμβαίνει στον ένα εκ των δύο μυών, πολλοί τον πονοκέφαλο αυτό τον ονομάζουν και ημικρανία.
Λόγω άγνοιας τα άτομα που πάσχουν από αυτού του είδους την κεφαλαλγία, αντί να αντιμετωπίσουν την παραλειτουργικότητα από την οποία πάσχουν, απευθύνονται σε νευρολόγους, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν με παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά ή και ηρεμιστικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: